Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els grups municipals d’ERC i el PP demanen la dimissió de Colau després dels aldarulls de les festes de la Mercè

|

- Publicitat -

Els grups municipals d’ERC i el PP a Barcelona han demanat aquest dilluns la dimissió del govern després dels aldarulls de les festes de la Mercè, en el marc dels marcrobotellots que es van celebrar a plaça Espanya i a la platja del Bogatell. La regidora i portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, ha emplaçat al govern d’Ada Colau i Jaume Collboni a “apartar-se” després d’assegurar que “no se’n surt” amb les seves funcions. “Si no se’n surt, és perquè no vol o perquè no pot. Per tant, que s’aparti i ens deixi liderar Barcelona als que volem fer-ho”, ha assenyalat.

Alamany ha afirmat que l’executiu no compleix amb les seves funcions en una gran varietat de temes, com per exemple “garantir la seguretat a la ciutat”. “A la Mercè de 2019 es van arribar a reunir fins a 70.000 persones a la platja i no va passar res semblant. El 15 de setembre vam encomanar Albert Batlle a anticipar-se, però ho va menystenir i ens va emplaçar a fer una taula per discutir-ho al novembre”, ha reblat, “ara també ha banalitzat els episodis succeïts aquest cap de setmana, i per això esperem les seves explicacions i també les de l’alcaldessa”.

Publicitat

En la mateixa línia s’ha pronunciat el president del grup municipal dels populars, Josep Bou, que ha condemnat els incidents del cap de setmana. “La situació de caos és alarmant i estem farts de les excuses de Colau, Collboni i Batlle”, ha lamentat. Bou també ha carregat contra ells per la falta de “previsió, contundència i assumpció de responsabilitats”. “Què més ha de passar a Barcelona perquè Colau dimiteixi i s’adoni de la decadència en què ha deixat la ciutat?”, s’ha preguntat.

En aquest sentit, ha afirmat que els fets ocorreguts “no representen la juventut de la ciutat” i que s’ha de separar “aquells que gaudeixen de la festa, dels grups de delinqüents que destrossen els carrers”. Així, el president del grup ha subratllat que demanarà explicacions els pròxims dies, així com una compareixença pública per part dels responsables polítics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut