Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

L’advertència d’Albert Donaire abans d’arribar a ser independents: “S’ha de fer net. Qui la fa, la paga”

El mosso independentista creu que no es pot fer “com si res davant tots els abusos comesos per jutges, fiscals i polítics colonials”

Redacció 31/12/2021
Albert Donaire en una foto d'arxiu.

El mosso independentista i tuitaire Albert Donaire ha compartit una interessant reflexió a les portes d’acabar l’any 2021 amb una Catalunya que encara no ha esdevingut independent, i amb poca voluntat dels partits independentistes amb més suports per fer efectiva l’autodeterminació. Però a la piulada de Donaire no es menciona l’actual guerra entre partits independentistes per l’hegemonia i el procés que cal fer per arribar a pactar (o desobeir) la possibilitat que el poble decideixi el futur de Catalunya, i es fixa més en l’estat en el qual es podria trobar el país en el cas d’arribar-hi.

En concret, Donaire assegura que “una Catalunya independent no pot començar sense fer net i fent com si res davant tots els abusos comesos per l’oligarquia, jutges, fiscals i polítics colonials”. D’aquesta manera, el mosso proposa que tots aquells que hagin col·laborat en la repressió clarament injusta i provocada pels partits feixistes i les clavegueres de l’estat es puguin jutjar per haver estat col·laboradors de la persecució. “Qui la fa, la paga”, ha etzibat.