Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La vida de Pujol no corre perill “si no hi ha complicacions”

|

- Publicitat -

Tot en ordre. En principi, la vida de l’expresident Jordi Pujol no corre perill si no hi ha complicacions; tot i que caldrà esperar 24-48 hores per comprovar possibles seqüeles neurològiques després d’haver patit un ictus isquèmic.

L’expresident de la Generalitat va ingressar a l’Hospital Sant Pau cap a les 17h, tot i que des de mig matí notava certes complicacions per a parlar. Constatada l’obstrucció amb un TAC, se li va fer un tractament endovascular amb un cateterisme per via femoral. El ‘trombo’ es va eliminar per aspiració i es va comprovar el bon flux de l’artèria obstruïda. Està ingressat en observació, conscient però amb sedants. Aquest dimarts se li farà un altre TAC per valorar les lesions cerebrals. Els metges estimen que pot estar ingressat entre 3 i 7 dies més.

Publicitat

Diferents professionals mèdics del centre han comparegut aquest dimarts per parlar de l’estat de salut de l’expresident, que es troba actualment en la Unitat d’Ictus. Segons ha explicat el doctor Alberto Lleó, director del Servei de Neurologia, de moment no han pogut fer una “avaluació adequada del llenguatge”, la qual es preveu realitzar durant les pròximes hores “quan el seu nivell de consciència sigui més estable”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut