Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La Moncloa segueix emblanquint el rei i el seu pare

|

- Publicitat -

La portaveu del gobierno, María Jesús Montero, ha evitat aquest dimecres informar o valorar la situació fiscal del rei emèrit, Joan Carles I, que segons informacions periodístiques no desmentides per La Zarzuela intenta regularitzar la situació per l’ús de les targetes ‘black’. En tot cas Montero ha recordat que els responsables públics han de ser “exemplars” en el compliment de les obligacions tributàries. Montero ha deixat a mans de la Casa Reial una eventual resposta del rei Felip VI a les cartes que li han enviat exmilitars espanyols on critiquen l’executiu de coalició. “Li correspon a la Casa Reial fer-ho i mai li hem donat consells públics ni recomanacions”.

Així Montero ha esquivat les múltiples preguntes que li han arribat sobre la Casa Reial –tan per la situació del rei emèrit com per les cartes dels exmilitars- a la roda de premsa del Consell de Ministres. Segons la portaveu del govern espanyol “la Casa Reial compta amb tots els elements” per decidir sobre si ha d’emetre o no una opinió al respecte i fer-ho, si vol, “quan ho consideri oportú” però “mai influenciada pel Consell de Ministres”.

Publicitat

Montero fins i tot ha recordat que la qüestió de la Casa Reial no s’ha abordat a la reunió del govern espanyol i, per tant, les crítiques que puguin emetre ministres de Podem són “declaracions particulars”. Tampoc ha volgut valorar la “investigació en curs” sobre la regularització de Joan Carles I i especialment sobre el fet que l’article 305.4 del Codi Penal estableix que només es pot acollir a una regularització aquella persona que encara no hagi estat notificada per Hisenda sobre l’inici d’actuacions d’inspecció.

No ha transcendit si malgrat la publicació d’informacions des de fa setmanes el rei emèrit ha rebut aquesta notificació. Segons Montero cal deixar que els organismes actuïn “sense cap tipus d’influència” i “cada cas té unes circumstàncies i cal resoldre’l en base la moment en que es produeixen aquestes investigacions”.

En tot cas, segons Montero, “la llei és igual per a tots” i “està perfectament estipulat quan és compatibles la investigació, quan cal deixar-ho a mans de la justícia i de quina manera cal ajudar els tribunals quan ens demanen informació”. Pel que fa al xat dels exmilitars on entre altres apostaven per “afusellar 26 milions de fills de puta”, Montero s’ha remès a les manifestacions de la ministra de Defensa, Margarita Robles. Defensant la “professionalitat” de les persones que treballen a les Forces Armades. Els membres del xat, ha dit, “són particulars que no poden ser considerats en aquest moment com a militars”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut