Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

La Moncloa planifica la reunió Aragonès-Sánchez per abans de la concessió dels indults

|

- Publicitat -

La Moncloa preveu que reunió entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tingui lloc abans de la resolució dels indults als presos independentistes. Previsiblement es produirà després de la prevista amb el president andalús, Juanma Moreno, que se celebrarà el dijous 17 de juny. Així ho han apuntat aquest dimarts fonts de La Moncloa, que justifiquen aquestes setmanes de demora en la resolució dels expedients per la necessitat de fer una argumentació jurídica que dificulti els recursos i una possible derogació de la decisió per part del Tribunal Suprem. “Ha de prevaldre la qualitat a les presses”, apunten.

Les mateixes fonts aplaudeixen el “gest” de la carta d’Oriol Junqueras, que –admeten- “té un cost” per al líder d’ERC. Agraeixen l’exercici de “pedagogia” dels republicans en paral·lel al que la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha fet aquest dimarts apel·lant als ciutadans que tenen “reserves” respecte als indults i al diàleg. La Moncloa està convençuda que “no fer res té un cost superior a fer els indults”, i per aquest motiu ha llançat una petició a “tots” els actors perquè facin possible un retrobament que ha de generar “estabilitat” a l’Estat en un moment de recuperació econòmica i d’arribada de fons europeus.

Publicitat

En aquest context, el govern espanyol admet que sent “preocupació” pel paper de Junts i de la CUP en aquest procés que ha de culminar amb els indults. En concret, pel fet que les dues formacions mantinguin al seu discurs la possibilitat de recórrer a la via unilateral, fet que “demostra que no s’han assabentat de res”. Insisteixen que l’executiu espanyol recorrerà el camí del diàleg sense superar els límits de la llei, i sota el seu mandat no es produirà una nova declaració unilateral d’independència. “Que quedi clar, amb el govern actual no hi haurà DUI”, sostenen. Pel que fa a la reforma del delicte de sedició que havia d’estar enllestida el desembre del 2020, les mateixes fonts apunten que previsiblement no veurà la llum abans de l’estiu.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut