Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La Junta Electoral reconeix l’existència de presos polítics i prohibeix concentracions per la seva llibertat

|

- Publicitat -

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha decretat que durant el període electoral queden prohibides les reunions o manifestacions en suport als presos polítics o de reclam de la seva llibertat. En un comunicat, la Junta especifica que “si bé el seu contingut no és directament electoral, sí que ho és indirectament amb el benentès que en aquestes reunions s’hi faci apologia dels drets i qualitats de líders polítics a la presó o a l’exili”.

Malgrat aquesta prohibició, hi ha un detall que a primera vista sorprèn: La Junta Electoral ha reconegut l’existència de presos polítics i exiliats, i així ho manifesta al decret, on diu que “es denega la sol·licitud de concentració en homenatge als presos polítics i exiliats”. D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat on manifesta el rebuig a aquest decret, al·legant que “és una clara vulneració del dret de reunió i de la llibertat d’expressió”, i assegura que “no són actes de propaganda electoral, sinó actes de protesta contra la repressió”.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut