Dilluns, 29 de novembre de 2021 - Edició 1222
La República

La Joventut Nacionalista de Catalunya critica el nou PNC per intentar apropiar-se del llegat polític de l’entitat juvenil

La JNC es desvincula de la nova creació del partit del Grup de Poblet

Avatar
Agències 13/05/2020
La secretària general la JNC, Judith Toronjo, atén l'ACN davant el Parlament, el 4 d'abril de 2019 (Horitzontal)

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), vinculada a PDeCAT i JxCat, s’ha desvinculat de la creació del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), vinculat al Grup de Poblet. En un comunicat d’aquest dimecres al migdia, la JNC adverteix que l’ús de les sigles ‘PNC’ és un intent d’apropiar-se del llegat polític de l’organització juvenil. El 1978 militants de l’embrió de les Joventuts de CDC -l’embrió de l’actual JNC- van inscriure el Partit Nacionalista de Catalunya com a formació política. Al comunicat, l’organització juvenil insisteix que aposta per la consolidació de JxCat com “un gran partit nacional català” que aglutini i representi l’ampli corrent central de l’independentisme.

El grup de Poblet ha decidit que el seu partit es dirà PNC, tal com ha avançat l”Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts de la plataforma d’El País de Demà, impulsora de l’espai. El PNC apareix com la branca política de l’entorn del grup de Poblet, format per exdirigents de CiU i el PDeCAT majoritàriament. Les sigles, però, no són definitives de cara a les properes eleccions al Parlament, ja que el PNC intentarà arribar a acords amb altres actors polítics.