Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Fiscalia de Bèlgica confirma que no recorrerà la decisió sobre Lluís Puig i torna a deslegitimar el TS

|

- Publicitat -

La Fiscalia General de Bèlgica no recorrerà la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les de rebutjar l’extradició del conseller exiliat Lluís Puig, que les autoritats espanyoles reclamaven per un presumpte delicte de malversació de fons públics en la causa del procés.

L’òrgan de justícia ha confirmat a Europa Press que renuncia recórrer a l’última instància judicial, el Tribunal de Cassació de Bèlgica, per la qual cosa l’extradició de Puig s’ha denegat en ferm.

Publicitat

El tribunal de segona instància va tornar a rebutjar l’extradició la setmana passada, quan la defensa del polític independentista ja va avançar que la Fiscalia no recorria la decisió.

El Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les va indicar que el Tribunal Suprem no és la instància adequada per sol·licitar l’extradició, i entén que no s’ha respectat la presumpció d’innocència de Puig, perquè identifica un “clima de vulneració”, segons van informar els seus advocats.

La defensa de Puig ha insistit que la sentència és una bona notícia per als judicis que afronten els eurodiputats Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí. Precisament aquesta setmana el Parlament Europeu continua estudiant si se’ls ha de retirar la immunitat parlamentària.

L’euroordre contra l’exconseller de Cultura és la primera que la justícia belga examina de les que va cursar el magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, contra els polítics independentistes a l’estranger des de fa més de tres anys.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut