Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

La CUP votarà a favor del decret que permetrà la consulta dels Jocs d’Hivern, justificant-se que és un “tràmit”

|

- Publicitat -

La CUP té previst votar a favor del decret del Govern que modifica la Llei de consultes populars no referendàries, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha pogut confirmar l’ACN. Aquesta modificació és la que permetrà al Govern convocar la consulta sobre la candidatura als Jocs d’Hivern al territori afectat. Fonts dels anticapitalistes asseguren que la convalidació del decret és “un pur tràmit” per a poder ampliar la votació a la resta de comarques implicades, a banda de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, com defensa el Govern. Els cupaires remarquen que continuaran pressionant perquè Berguedà, Ripollès i Solsonès puguin participar també a la consulta, tot i que de moment el Govern els n’ha exclòs.

Està previst que el ple del Parlament voti la convalidació del decret aquest dimecres a la tarda.

Publicitat

El Govern va aprovar el decret a la reunió del Consell Executiu del dimarts passat, i va afegir un nou punt a l’apartat 3 de l’article 4 de la llei que permet al president promoure i convocar consultes simultàniament en més d’un municipi, comarca o vegueria sobre assumptes relacionats amb competències o interessos de la Generalitat. Segons l’executiu, la consulta es podria celebrar a principis d’estiu.

Et pot interessar  La CUP obre la campanya instant ERC i Junts a "deixar de supeditar-se" a Madrid i aposta per una "alternativa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut