Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP persisteix en la lluita contra els projectils de foam dels Mossos d’Esquadra

|

- Publicitat -

La CUP ha tornat a exigir suspendre l’ús dels projectils de foam, i ha criticat “la falta de transparència del departament d’Interior en relació amb el protocol sobre l’ús de projectils de foam” dels Mossos d’Esquadra, després que aquest dijous ‘Eldiario.es’ n’ha publicat el protocol íntegre.

En un comunicat, la formació considera “molt greu” que el protocol s’hagi fet públic arran de la petició informativa d”Eldiario.es’ a la Comissió de Transparència de Catalunya (GAIP) i no pas per respondre als grups parlamentaris que ho van sol·licitar.

Publicitat

Han considerat que el protocol “té punts especialment foscos que permeten fer de l’excepció la norma”, com que es pugui utilitzar el foam sense necessitar l’ordre d’un superior o que es pugui utilitzar sense previ avís contra les persones que participen en una mobilització.

El partit també ha assegurat que no es concreten prou mesures de control ni revisió de l’ús d’aquests projectils ni s’aclareixen els mecanismes de prevenció dels drets dels manifestants.

És per això que insisteixen que “es prohibeixin les bales de foam, les pistoles taser i totes les eines militars que suposen un perill real per a la vida de les persones i que s’utilitzen de manera absolutament descontrolada i sense cap mena de control”, han afegit.

Han considerat que cal que s’assumeixin responsabilitats polítiques: “No només per les conseqüències de l’ús d’aquestes eines, sinó també per la falta de control en el seu ús”.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut