Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La CUP insta Colau a “repensar” la creació d’una promotora d’habitatge públic

La CUP Capgirem Barcelona ha instat el govern d’Ada Colau a “repensar” la creació d’una promotora d’habitatge públic a la ciutat després que no hagin sortit candidats privats per participar […]

Agències 01/04/2019

La CUP Capgirem Barcelona ha instat el govern d’Ada Colau a “repensar” la creació d’una promotora d’habitatge públic a la ciutat després que no hagin sortit candidats privats per participar en un ens mixt. El partit anticapitalista constata que el sector privat del sector immobiliari “es renta les mans” del projecte per la “impossibilitat” d’obtenir “grans beneficis d’un dret bàsic com és l’habitatge”. I retreu a Colau “l’error” del govern municipal de “vincular” la política d’habitatge públic a l’interès lucratiu del sector immobiliari. Segons la CUP, l’absència de candidats privats a formar part de la promotora mixta “constata el caràcter altament corporatiu i oligopòlic” del sector, que exerceix “pressió” contra les polítiques “que no són del seu gust”.

El partit alerta que aquest “fracàs” comporta “un nou retard” en la creació d’habitatge social i anima el govern de Barcelona a “repensar” la creació d’una promotora d’habitatge públic.