Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La CUP denuncia l’aliança del Govern amb el PSC: “Cal deixar enrere aquesta legislatura perduda”

Pellicer critica que Aragonès "ha renunciat a enfrontar-se als poderosos. Ha estat dur amb els de baix i tous amb els de dalt"

|

- Publicitat -

La CUP lamenta que es va “collar a la taula” de la negociació de pressupostos i va “insistir” per intentar una entesa de mínims, però que no se n’ha sortit. Així ho ha assegurat el diputat i negociador del grup Xavier Pellicer aquest dimecres durant el debat a la totalitat dels comptes als pressupostos. Els anticapitalistes han posat el focus en el pacte entre l’executiu i el PSC, l’únic al qual s’ha arribat i que consideren incompatible amb el seu suport. “Ens dol dir-ho, però no sabem si el senyor de Pedro Sánchez a Catalunya és el senyor Illa o vostè”, ha etzibat Pellicer, que ha reblat: “Cal donar un tomb, cal deixar enrere aquesta legislatura perduda i forjar majories al carrer i treballar per impulsar-les al Parlament”.

En la seva intervenció per defensar l’esmena a la totalitat, Xavier Pellicer ha defensat com, a diferència de l’any passat, el seu grup va asseure’s a negociar els pressupostos amb el Govern, però ha lamentat la manca de retorn de l’executiu, amb contrapropostes que ja havien fet o que estaven al pacte amb el PSC.

Publicitat

El diputat de la CUP ha assenyalat justament l’acord entre el Govern i els socialistes, per a advertir que “no pot haver-hi aliances amb la CUP i amb el PSC”, perquè “reflecteixen dos models antagònics”. Per una banda, “el model de la patronal, La Caixa i els amiguets del Hard Rock”; per l’altra, una “proposta d’esquerres i independentista”.

En aquest context, Pellicer ha carregat contra el president Pere Aragonès per haver “escollit mantenir-se al poder encara que sigui fent de camaleó, prioritzant sumar majories i triangulant Catalunya, l’Estat i Barcelona”. I ha reblat: “Ha renunciat a enfrontar-se als poderosos. Ha estat dur amb els de baix i tous amb els de dalt”.

Et pot interessar  El Govern aprova la llei de l'Estatut dels Municipis Rurals perquè es tramiti al Parlament la pròxima legislatura

Amb ironia, Pellicer ha “felicitat” Salvador Illa, perquè “no s’ha mogut ni un mil·límetre” i ha passat de “no pintar res” el febrer del 2021 a “estar a l’absoluta centralitat” el 2024, havent-se situat “més a la dreta que el PSOE”.

“Amb pressupostos o sense, ja hi ha perdut el país”, ha lamentat el diputat anticapitalista, que ha instat a “donar un tomb” i “deixar enrere aquesta legislatura perduda”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut