Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

La CUP critica que Junts “s’ha posat al mateix carril que ERC en la legislatura anterior”

Els anticapitalistes alerten que s'està vehiculant "tota la sobirania" a través d'uns acords amb el govern espanyol que tenen "limitacions evidents"

|

- Publicitat -

L’anunci que ha fet el secretari general de Junts, Jordi Turull, confirmant que el president a l’exili Carles Puigdemont i el president espanyol Pedro Sánchez mantindran una reunió privada i sense mediador no ha caigut gens bé a la CUP. La formació anticapitalista ha estat ràpida en criticar l’estratègia negociadora de Junts amb l’Estat aquesta legislatura, lamentant que ha acabat adoptant la mateixa tàctica que ERC tenia durant la legislatura anterior, per la qual els republicans van ser fortament criticats, especialment per Junts.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer, en una entrevista a TV3, no s’ha mostrat sorprès per la futura reunió entre el president català exiliat i l’espanyol, ja que a parer seu és una “conseqüència natural” del fet que “Junts s’ha posat exactament al mateix carril que es va posar ERC en la legislatura anterior”.

Publicitat

Pellicer ha criticat que s‘està vehiculant “tota la sobirania” a través d’uns acords amb el govern espanyol que tenen “limitacions evidents”. A més, el diputat cupaire ha apuntat que els acords no responen a una voluntat de l’executiu de Sánchez sinó a la “necessitat de majories conjunturals”.

D’altra banda, Pellicer ha defensat la proposta de la CUP de crear un observatori que faci de “verificador” sobre l’aplicació de la llei d’amnistia, per tal d’assegurar-se que la norma beneficiarà “el màxim de persones represaliades”, tot insititnt que la proposició actual de llei “no contempla en cap cas un mecanisme de seguiment d’aquesta llei un cop aprovada”.

El diputat ha assenyalat que qui ha d’acabar aplicant la llei d’amnistia són “jutjats i tribunals que ja hem vist com apliquen el dret penal de l’enemic contra l’independentisme”, referint-se a la “carrera parlamentística” que ha fet l’Audiència Nacional els darrers dies per tal d’aconseguir que “hi hagi casos que quedin exclosos de la llei d’amnistia”, com el dels CDR acusats en l’Operació Judes, o el cas del Tsunami Democràtic.

Et pot interessar  Aragonès retreu a Junts l'intent de pactar amb el PSC una moció de censura contra ERC i en refusa les crides a la unitat

Amb tot, ha insistit que l’observatori que proposa la CUP tindrà la funció de “vetllar per allò que considerem que és un deure del Oarlament i dels partits independentistes, que és aconseguir que el màxim nombre de persones represaliades puguin acollir-se a l’amnistia”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut