Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Un observatori que verifiqui l’aplicació de la llei d’amnistia, la proposta de la CUP per garantir que beneficiarà “el màxim de persones represaliades”

Els anticapitalistes argumenten que els "clarobscurs" de la llei poden "deixar en indefensió moltes persones" represaliades, que podrien quedar fora de l'amnistia

|

- Publicitat -

La CUP proposarà un observatori que faci de “verificador” sobre l’aplicació de la llei d’amnistia, per tal d’assegurar-se que la norma beneficiarà “el màxim de persones represaliades”, i evitar així les estratègies estranyes que sovint fa la judicatura espanyola. La proposta l’ha explicada el diputat Xavier Pellicer, en una entrevista a RTVE, on també ha reiterat la negativa de la formació anticapitalista de participar en “l’enèsima taula de diàleg”.

Pellicer ha exposat que, a parer de la CUP, el procés d’aplicació de la llei d’amnistia hauria de verificar-se mitjançant un observatori objectiu i imparcial, i preferentment, segons el diputat, s’hauria de fer des del Parlament i amb la participació de la societat civil. Pellicer argumenta que els “clarobscurs” de la llei que poden “deixar en indefensió moltes persones” afectades que podrien quedar fora, motiu pel qual és imprescindible verificar l’aplicació de la norma.

Publicitat

No obstant això, també ha apuntat que té “dubtes seriosos” que els tribunals europeus es posicionin sobre casos que han estat amnistiats.  A banda d’això, Pellicer ha exposat que s’hauria de fiscalitzar” les persones que quedin fora de la llei.

D’altra banda, Pellicer ha argumentat que la CUP no seurà a la taula de diàleg amb el govern espanyol perquè no s’hi abordarà la “qüestió nuclear”, és a dir, l’autodeterminació. I és que Pellicer s’ha mostrat convençut que “no es donen les condicions perquè el PSOE faciliti un referèndum”.

Et pot interessar  La CUP fa una crida al vot el 12-M per garantir polítiques socials: "No ens pensem resignar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut