Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La comú Elisenda Alemany va a Lledoners i només visita els presos d’ERC i Cuixart

Confia que, més endavant, podrà veure'ls a tots

|

- Publicitat -

La portaveu de CatECP, Elisenda Alamany, va visitar dimecres el líder d’ERC, Oriol Junqueras, l’exconseller Raül Romeva i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners (Barcelona).

Ho ha explicat aquest diumenge en una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, en la qual ha afirmat que els va veure forts i amb esperança, i ha lamentat que viuen “una situació profundament injusta”.

Publicitat

En aquest sentit, ha insistit que “no existirà normalitat democràtica a Catalunya” fins que els presos sobiranistes siguin alliberats.

Alamany ha assegurat que Junqueras li va demanar que el visités, ja que es coneixen des que l’exvicepresident de la Generalitat va ser professor seu a la universitat, i ha confiat que pugui visitar a la resta dels presos sobiranistes.

La diputada dels comuns en el Parlament ha demanat al Govern de Pedro Sánchez que entengui que “calen solucions de fons” i escolti les demandes de Catalunya, entre les quals inclou el referèndum d’autodeterminació, ja que considera que és una reivindicació àmpliament compartida en la societat catalana.

“El referèndum ens el mereixem. Catalunya té dret a decidir el seu futur”, ha destacat, i ha criticat que, segons la seva opinió, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució no va servir de res.

Així mateix, ha instat l’independentisme a abandonar els gestos simbòlics i ha defensat que el Govern assisteixi a les reunions de bilateralitat amb l’Estat: “Catalunya ha de mirar de tu a tu el Govern d’Espanya”.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut