Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La borsa de treball Barcelona Activa ha facilitat la contractació de 800 persones el 2021

|

- Publicitat -

Barcelona Activa ha gestionat aquest 2021 més de 1.800 ofertes de feina a través de la seva borsa de treball, de la qual n’han resultat 800 noves contractacions per part d’empreses. Els deu perfils més sol·licitats són de programació digital, dependents de comerç, administratius i venedors, i un 17,6% són ofertes de feina vinculades a les TIC.

El 87% de les ofertes s’ubiquen a la ciutat de Barcelona, i la resta a l’àrea metropolitana Pel que fa a la durada de les vacants gestionades, un 38% són places indefinides; un 55% són contractes de més de 6 mesos, i el 7% menor a 6 mesos. En relació a la jornada de treball, prop del 78% són jornades completes, i la resta són parcials.

Publicitat

Barcelona Activa ha gestionat durant 2021 més de 1.800 ofertes de feina, 1.600 per a contractacions laborals i 200 de contractes en pràctiques. Les empreses es dirigeixen als serveis de Barcelona Activa amb les seves vacants, i també ho fan les persones candidates que cerquen feina per formar part de les borses de treball. S’han gestionat una mitjana de 5 vacants al dia que han donat com a resultat la incorporació de 800 persones al llarg del 2021, en feines de diferents sectors i ubicades a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

El rànquing dels 10 perfils més sol·licitats per les empreses registrats a la plataforma d’intermediació laboral de Barcelona Activa l’encapçalen els desenvolupadors en programació, els dependents de comerç i els administratius.

De les ofertes laborals gestionades a través d’aquesta eina, un 17,6% són perfils vinculats a les TIC que requereixen un elevat component de competències digitals i que s’emmarquen principalment en els àmbits de les telecomunicacions i TIC, els serveis en l’àmbit de la publicitat, les relacions públiques i el màrqueting o la comunicació audiovisual.

Trobades amb empreses amb vacants
D’altra banda, Barcelona Activa ha organitzat també més d’un centenar de Marketplaces, els espais de trobada entre empreses amb múltiples vacants i persones en cerca de noves oportunitats professionals. Entre les empreses que han participat i més han contractat es troben Ikea i Getir interessats en perfils de magatzem i distribució, Eulen del sector serveis a les empreses amb perfils d’atenció al client, Sorigué en l’àmbit de la neteja viària, Suara Cooperativa del sector sociosanitari, i també destaca el nombre de contactes realitzats per l’empresa pública BSM per donar cobertura a diversos serveis. En total hi ha participat més de 130 empreses i han presentat candidatures prop de 2.500 persones, de les quals 253 han estat contractades (una de cada deu).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut