Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Junts porta al Parlament la “manca de confiança” en el Govern d’Aragonès

La formació exposa que la manca de confiança "genera feblesa, inestabilitat i manca de previsió per fer front als reptes que té Catalunya"

|

- Publicitat -

El grup parlamentari de Junts està decidit a deixar constància de la pèrdua de confiança en el Govern de Pere Aragonès, i vol que el Parlament de Catalunya ho constati també. Així, gairebé un any després de la seva sortida del Govern, Junts ha registrat una proposta de resolució on assenyala que aquesta manca de confiança “genera feblesa, inestabilitat i manca de previsió per fer front als reptes que té Catalunya”. La proposta es votarà el pròxim divendres, 29 de setembre, en el marc del debat de política general, i obligarà la resta de grups a posicionar-se sobre aquesta qüestió.

La formació que presideix Laura Borràs també ha registrat propostes de resolució relacionades amb la llei d’amnistia. A la proposta, el partit independentista planteja la necessitat d’una llei d’amnistia, que “ha de suposar l‘abandonament complet i efectiu de la via judicial contra l’independentisme“, i del dret a l’autodeterminació, “els únics límits” del qual són els tractats internacionals. Junts considera que l’amnistia “és imprescindible per deixar clar que l’independentisme i la seva causa és igual de democràtic i legítim que qualsevol altra opció política i com a compromís necessari per resoldre des de la política un conflicte de caràcter polític i no pas des del poder judicial, amb persecució i repressió”.

Publicitat

Finalment, el grup ha registrat també una proposta de resolució sobre el dret a l’autodeterminació. Així, Junts porta a la cambra que “el poble català té dret a fer realitat de manera democràtica la decisió que va prendre en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017″. I afegeixen: el “mandat” de l’1-O “només podrà ser substituït per un referèndum acordat amb l’Estat espanyol, si hi ha voluntat política per assumir-ho”.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut