Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Junts incorpora Demòcrates per “guanyar les eleccions i fer efectiu el mandat de l’1-O”

|

- Publicitat -

L’acord polític que han segellat Junts i Demòcrates preveu presentar-se plegats a les eleccions del 14-F en les quatre circumscripcions però no s’ha optat per la fórmula de la coalició sinó que nou candidats de Demòcrates s’incorporen a les llistes: 6 a la de Barcelona i un més a cadascuna de les tres altres demarcacions. En el cas de Barcelona, tot i que Antoni Castellà va guanyar les primàries internes de Demòcrates, la diputada i també portaveu del partit, Assumpció Laïlla, serà la qui tindrà una millor posició a la llista. Anirà de 16 mentre que Castellà ocuparà el lloc 25. Castellà ha subratllat que han volgur prioritzar l’interès de país per sobre de l’interès de partit.

Laura Borràs, que ha presentat l’acord juntament amb Antoni Castellà, ha manifestat que “Junts està sempre disposada a sumar; som un espai de suma i d’inclusió i la transversalitat i la unitat s’han d’exercir”. L’acord es fonamenta en la lleialtat a l’1-O i vol clarificar més encara el plebiscit que representarà el 14-F per decidir l’estratègia a seguir per part de l’independentisme. El document reconeix els dos actors com a eines d’alliberament nacional i aposta per recuperar l’estratègia guanyadora; la “confrontació institucional i ciutadana, pacífica però contundent, com a via més realista per arribar a la independència”; “assolir una majoria parlamentària i un Govern que activi la independència”, capaç del control del territori, i el reconeixement del Consell per la República.

Publicitat

Junts ja té pràcticament tancada la llista i en les pròximes hores, a partir de demà, la sotmetrà a validació de la militància mitjançant la tercera urna, que tancarà el procés de primàries. Els voluntaris de Demòcrates també hauran de ratificar-les.

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"

Podeu consultar aquí el document íntegre de l’acord polític entre Junts i Demòcrates titulat ‘Lleials a l’1-O’.

LLEIALS_A_L’1-O_ DEF

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut