Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Junts es reuneix de forma extraordinària per abordar la polèmica de Dalmases

|

- Publicitat -

El grup de Junts al Parlament es reuneix de forma extraordinària per abordar la polèmica de Francesc Dalmases i la seva posterior dimissió com a vicepresident del partit. La reunió ha començat a les 13 hores d’aquest dimecres, 26 d’octubre, telemàticament.

Junts per Catalunya passa per un moment complicat després que l’informe intern de la formació, elaborat per l’advocada Magda Oranich, conclogués que el vicepresident de JxCat, Francesc Dalmases, va intimidar una periodista del programa FAQS, emès a TV3. A més, en el mateix informe es determina que diverses diputades del partit també s’han queixat del comportament de Dalmases. Oranich també ha situat la presidenta del partit, Laura Borràs, en el punt de mira, després d’assegurar que va “rebre pressions” per part seva i que l’informe, que va sortir a la llum el passat cap de setmana, feia 8 o 9 dies que s’havia presentat a la cúpula de Junts.

Publicitat

Arran de les conclusions de l’informe, el passat dimarts, 25 d’octubre, Francesc Dalmases va comunicar que abandonava el càrrec de vicepresident i la Comissió del Parlament de la CCMA, però no el seu seient com a diputat.

La polèmica ha fet que ERC, els comuns i la CUP sol·licitin la convocatòria de la Comissió de l’Estatut dels Diputats per abordar el cas. No obstant això, el president de la Comissió i diputat de Junts Jaume Alonso-Cuevillas ha manifestat tenir “dubtes” sobre l’expedient disciplinari a Dalmases i com s’ha de procedir.

Amb tot, el grup de Junts al Parlament ha acordat celebrar una reunió extraordinària telemàtica per abordar la situació, després de rebre les primeres crítiques per part dels comuns sobre la seva falta de posicionament i d’explicacions al respecte. La reunió ha començat a les 13 hores d’aquest dimecres, segons ha informat Nació Digital,

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut