Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Cuevillas qüestiona l’expedient disciplinari a Dalmases i preguntarà a la Mesa com s’ha de procedir

|

- Publicitat -

El diputat de Junts i president de la Comissió de l’Estatut del Diputat, Jaume Alonso-Cuevillas, té “dubtes” sobre com s’ha de procedir en l’expedient disciplinari al diputat de Junts Francesc de Dalmases. En una entrevista a TV3 dimarts a la nit després de la dimissió de Dalmases com a vicepresident del partit, Cuevillas ha explicat que demanarà a la Mesa de Parlament com s’ha de procedir ja que no s’ha aplicat mai el Codi de Conducta del 2016. Segons ha explicat, la mesa de la comissió s’ha reunit dimarts però davant dels dubtes han decidit tornar a reunir-se demà dijous i fixar llavors una data per convocar la Comissió de l’Estatut del Diputat i tractar el cas Dalmases amb la informació que els hagi donat la Mesa del Parlament.

Davant les peticions de diversos grups del Parlament que reclamen a Cuevillas que es convoqui ja la comissió, el diputat de Junts ha replicat que la comissió ha està en marxa però que no s’ha fixat la data per tractar el cas Dalmases pels “dubtes” que tenen.

Publicitat

Per exemple, el diputat de Junts ha assenyalat que la norma del Parlament no preveu expressament si es poden analitzar conductes dels diputats que s’hagin produït fora de la cambra catalana. “El que farem és demanar a la Mesa del Parlament un informe sobre com hem de procedir”, ha insistit.

Cuevillas ha afegit que l’expedient disciplinari pot acabar, com a molt, amb una falta lleu que comportaria amonestació pública o multa de 600 a 12.000 euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut