Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junts es mostra obert a pactar amb el PSC de cara a les eleccions municipals

|

- Publicitat -

El maig de l’any que ve se celebraran eleccions municipals arreu del territori català i Junts per Catalunya vol començar a actuar amb temps per arribar-hi amb força. És per això que avui ha començat una precampanya sota l’eslògan ‘Gent de debò‘. Amb aquesta breu frase, l’agrupació vol apoderar els candidats que es presentaran a cada municipi. La idea és donar-los protagonisme, que el seu nom es conegui, que siguin persones properes a la ciutadania, obertes a ajudar els seus veïns.

L’objectiu de Junts és ambiciós: volen arribar a presentar més de 800 llistes electorals a tot Catalunya i presentar els aproximadament 450 candidats que les encapçalaran a finals d’aquest 2022. Per tal de tancar amb eficiència aquestes llistes, el partit està completament obert a dur a terme pactes previs a les eleccions amb forces que provinguin del PDECat i de l’antic espai convergent. Segons ha explicat el secretari de Política Municipal, David Saldoni, estan “buscant les millors persones per encapçalar la llista de cada municipi, gent de debò que treballi per Catalunya i els seus municipis”.

Publicitat

Els municipis catalans no són uniformes i cada un presenta les seves particularitats polítiques. Davant aquesta realitat, Junts ha apostat per donar autonomia a cada agrupació local i un major grau de llibertat perquè facin i desfacin segons creguin necessari. “Hi ha grups de persones arreu del país que s’agrupen i tenen ganes de governar el seu poble amb una força municipalista, però que busquen l’empara d’una força nacional”, ha apuntat Saldoni.

El que aquesta flexibilitat implica a la pràctica és que Junts té via lliure per efectuar acords no només abans de les eleccions, sinó també després. Com que l’objectiu del partit és aconseguir governar al màxim de municipis catalans possibles, cada grup local podrà decidir amb qui s’alia, i això inclou el PSC. Malgrat que com sempre s’ha anunciat que la prioritat és pactar amb forces independentistes, sembla que des de la cúpula no hi haurà cap mena de represàlia per aquells que estrenyin la mà als socialistes.

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut