Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Junqueras: “Necessitem que tots aquells que diuen que hauria de funcionar una taula de negociació s’hi impliquin”

|

- Publicitat -

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dissabte que tots aquells que diuen que hauria de funcionar la taula de negociació amb el govern de Pedro Sánchez s’hi impliquin. “Aquells que renuncien a acompanyar-nos li posen fàcil al govern espanyol”, ha subratllat Junqueras, que ha criticat que a l’executiu de Sánchez li fa “una mandra infinita” asseure’s a la taula i “hi arrossega els peus”. El president republicà ho ha dit a la intervenció inicial del Consell Nacional d’ERC, des d’on ha reivindicat “la màxima implicació de tothom” per defensar l’amnistia i l’autodeterminació.

Junqueras ha subratllat que al govern espanyol li seria més fàcil no haver-se d’asseure a negociar perquè s’estalviaria “la incomoditat”. Així, ha fet èmfasi en el fet que la feina és “pressionar-los sempre, des de tot arreu i tots els àmbits institucionals”. “Com més forts siguem des d’una perspectiva institucional més efectiva serà la nostra capacitat de pressió”, ha defensat.

Publicitat

“Nosaltres no ens rendim ni ens rendirem mai, no cedim, però estaria bé que en aquesta voluntat i persistència d’utilitzar totes les eines que tenim per defensar l’amnistia, l’autodeterminació i la república catalana ens hi acompanyessin aquells que diuren creure-hi”, ha conclòs.

Referència a Melilla

A l’inici de la intervenció Junqueras ha denunciat les desenes de morts a Melilla fa una setmana. A parer seu, el govern espanyol i en particular el PSOE no és “prou valent” per intentar resoldre els problemes que té plantejats i ho fa “com ho faria la dreta més extrema”.

“Quan els partits que es diuen progressistes compren els marcs mentals de la dreta és evident que no hi ha una alternativa progressista real”, ha afegit.

Et pot interessar  Vilagrà serà la número 2 d'ERC el 12-M: "És un honor i un privilegi, puc aportar l'experiència d'aquests tres anys"

Consell Nacional

El Consell Nacional del partit se celebra aquest dissabte a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona. Entre els assistents hi ha la portaveu d’ERC, Marta Vilalta; el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; els consellers Roger Torrent o Josep Gonzàlez-Cambray; o el cap d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, entre altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut