Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Jordi Ferrés renuncia a les primàries de JxCat i demana el vot per Laura Borràs

|

- Publicitat -

Jordi Ferrés ha renunciat aquest divendres a les primàries de JxCat, tal com ha pogut saber l’ACN. L’exregidor de Sant Cugat demana ara el vot per Laura Borràs en considerar que les dues opcions “han de col·laborar i no competir”. En una carta adreçada a la militància del partit -que celebra les primàries aquest cap de setmana-, a la qual ha tingut accés l’ACN, Ferrés argumenta que Borràs i ell han “coincidit en gran mesura”. Per altra banda, contraposa les seves idees amb les de l’altre candidat, el conseller Damià Calvet. Així, les primàries de JxCat només tindran dues opcions: Calvet o Borràs. Ferrés acaba la carta demanant el vot per la portaveu a Madrid: “És la millor candidata i podrà ser la primera presidenta de la Generalitat”.

A la carta Ferrés argumenta que, en els diferents debats entre els tres candidats, ha comprovat que hi ha dos missatges “molt diferenciats”: “Per una banda, el missatge de Borràs i el meu propi, on queda clara la voluntat d’implementar el mandat de l’1 d’octubre de forma immediata. I per altra banda, el missatge de Calvet, que parla de ser la ‘generació’ que proclami la independència de Catalunya”.

Publicitat

“És evident que Borràs i jo mateix hem coincidit en gran mesura en com afrontar els reptes econòmics, culturals, ambientals i socials del país i la seva emergència sanitària”, continua Ferrés a la carta. “Francament, en aquesta campanya he comprovat que la Laura, a qui jo no coneixia abans, és una dona amb claredat d’idees, enorme qualitat humana, capacitat d´escoltar, de posar-se al servei de la gent, de ser pròxima i empàtica i, alhora, treballadora, executiva i determinada”, afegeix.

És per tot això, que Ferrés conclou que la seva candidatura i la de Borràs “són opcions que han de col·laborar i no han de competir, fent que Junts abandoni definitivament l’estratègia de peix al cove i la gestió de les engrunes de l’autonomisme”.

“Us anuncio que en les properes hores renunciaré a la meva candidatura, per posar-me a la seva disposició [de Borràs] i continuar treballant amb totes les meves forces perquè Catalunya esdevingui un país independent en forma de república”, justifica Ferrés, que acaba la carta demanant el vot per Borràs: “Crec sincerament que és la millor candidata d’aquestes primàries i, amb el vostre suport, podrà ser la primera dona presidenta de la Generalitat de Catalunya”.

La carta de Jordi Ferrés:

“Primer de tot, vull dir-vos que ha estat un honor i un privilegi participar en aquesta campanya de primàries per escollir el millor candidat de JUNTS per ocupar la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

El simple fet que un militant de base com jo hagi participat en les primàries del partit ja parla de la democràcia, la participació i la transversalitat de JUNTS. Aquestes primàries ens demostren a tots nosaltres, i a la gent del país, que tenim un partit modern, nou, fresc i fort, preparat per guanyar aquestes eleccions i formar un govern capaç d´afrontar els moments històrics que venen.

En els diferents debats entre els tres candidats, he pogut comprovar que hi ha dos missatges molt diferenciats: per una banda, el missatge de la Laura Borràs i el meu propi, on queda clara la voluntat d´implementar el mandat de l’1 d’octubre de forma immediata… I per altra banda, el missatge d’en Damià Calvet que parla de ser la “generació” que proclami la independència de Catalunya.

En aquests debats, és evident que la Laura Borràs i jo mateix hem coincidit en gran mesura en com afrontar els reptes econòmics, culturals, ambientals i socials del país i la seva emergència sanitària.

Francament, en aquesta campanya he comprovat que la Laura, a qui jo no coneixia abans, és una dona amb claredat d’idees, enorme qualitat humana, capacitat d´escoltar, de posar-se al servei de la gent, de ser pròxima i empàtica i, a l´hora, treballadora, executiva i determinada.

Per tant, he arribat a la conclusió que la meva candidatura i la de la Laura Borràs són opcions que han de col·laborar i no han de competir, fent que JUNTS abandoni definitivament l’estratègia de peix al cove i la gestió de les engrunes de l’autonomisme.

Així doncs, per coherència amb els meus principis, per responsabilitat de país, i perquè la Laura ha assumint al llarg de la campanya el meu compromís de fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre en aquesta legislatura, us anuncio que en les properes hores renunciaré a la meva candidatura, per posar-me a la seva disposició i continuar treballant amb totes les meves forces perquè Catalunya esdevingui un país independent en forma de República (que era la pregunta que es va fer i va guanyar al referèndum de l’1 d’octubre).

Per acabar, us agraeixo moltíssim els ànims i el recolzament que fins ara he rebut i us demano que VOTEU A LA LAURA BORRÀS, perquè crec sincerament que és la millor candidata d´aquestes primàries i, amb el vostre suport, podrà ser la primera dona presidenta de la Generalitat de Catalunya.

Moltes gràcies,”

Et pot interessar  Borràs defensa "l'actitud ferma" de Junts en la llei d'amnistia i acusa ERC de "no voler molestar els socialistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut