Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Joan Canadell: “Puc anar a la política si és per un projecte per transformar el país en allò que ens mereixem”

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha opinat aquest dissabte sobre l’excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i la seva implicació en la fundació del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), que no representa un nou projecte en l’espai “convergent”.

“Quin projecte té Marta Pascal? Realment té un projecte diferent al de l’altra part de l’espai? Crec que que no. Aquí hi ha persones que volen liderar i viure de la política. I els ciutadans no hem de premiar els qui volen viure de la política ni els qui volen liderar sense tenir un projecte real i diferenciat”, ha declarat en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Publicitat

Veu amb tristesa les divisions entre aquest espai –preguntat també sobre la Crida– i ha apostat per mantenir la unitat, mentre que considera que l’actual Govern de JxCat i ERC no ha aconseguit avenços cap a la independència: “Des del 21 de desembre –eleccions catalanes– hem anat cap enrere. Ha estat un encadenament de despropòsits”.

“CAP INTENCIÓ” DE SER PRESIDENT

Després d’haver anunciat en el seu perfil de Twitter fa unes setmanes que s’obria a entrar en política si hi ha unitat independentista, ha assegurat que no té “cap intenció” de ser president de la Generalitat perquè ara està ben sent el president de la Cambra de Barcelona.

“El que tinc clar és que el país necessita més un projecte que un president. Això és el que hem de pensar: quin projecte volem pel país”, encara que després ha reiterat que no rebutja entrar en política si hi ha un projecte unitari.

Et pot interessar  Aragonès assegura que la seva continuïtat com a president és la millor garantia per reforçar la taula de diàleg

L’ANC

Sobre la recentment reelegida presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha explicat que ell va recolzar públicament la candidata Montse Soler perquè considera que aquests dos últims anys –en què Paluzie ha liderat l’ANC– ha estat l’època en què l’entitat ha aconseguit “avançar menys”.

Canadell ha afirmat també que l’actitud del Govern central amb la pandèmia del coronavirus “va portar a més morts”, i creu que una Catalunya independent hauria salvat més vides perquè el president de la Generalitat, Quim Torra, proposava tancar-ho tot 15 dies abans, ha dit textualment.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut