Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Joan Canadell presenta la “MaskCat”: Una protecció que permetrà fer un pas endavant i conviure amb el coronavirus

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha presentat aquest dissabte a la nit, el prototip de mascareta que ha dissenyat la Cambra, que té com a objectiu “conviure amb el virus”. Es tracta de la “MasCat“, un producte 100% dissenyat a Catalunya que surt de la preocupació de la cambra fa tres setmanes al veure que no hi hauria testos massius ni mascaretes per a tothom. La MasCat “permet fer un pas endavant. No podem amagar-nos. Hem de conviure amb el virus de forma segura i hem aconseguit l’objectiu”. Canadell ha assegurat que serà molt útil en àmbits com el teatre i que permetrà que es puguin omplir sencers. “La setmana que ve es començarà a comercialitzar”.

Respecte a la caiguda de l’economia per la crisi sanitària, Canadell reitera que es pot frenar però que “hi serà”. Ara per ara, “hi ha un problema de liquiditat que s’està solucionant cada cop més, i també hi ha empreses que no poden afrontar segons quins plantejaments”. “Haurem de salvar les empreses, però haurem de ser creatius i buscar alternatives”, ha admès Canadell, que assegura que no hi haurà prou diners per retribuir les empreses en perill d’extinció.

Publicitat

Sobre el polèmic tuit que assegurava que una Catalunya independent tindria menys morts que l’actual autonomia de l’estat espanyol, ha dit que el tornaria a publicar però d’una altra manera. “Les conclusions hagueren estat les mateixes, però la gent només es queda amb la idea principal. El lockdown de Grècia demostra que si s’hagués fet cas a Torra i s’haurien salvat més vides”. Ha assegurat que al veure les corbes d’Espanya i Grècia, queda clar que “Espanya és el país que pitjor està gestionant la crisi”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut