Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Joan Canadell detalla amb pèls i senyals l’estat de la negociació amb ERC

|

- Publicitat -

L’exrepresentant de la Cambra de Comerç i diputat electe de Junts, Joan Canadell, ha detallat els “tres punts clau” que determinaran la negociació entre el partit de Puigdemont i ERC. En un extens fil a Twitter, Canadell ha dit que “les cartes estan sobre la taula”, i ha enumerat que les qüestions més delicades giren entorn de la vinculació de la direcció estratègia al Consell per la República, el “pla B” a la taula de diàleg, i a la coordinació de l’acció política a Madrid.

El diputat assegura que “si s’avança en aquests punts de forma significativa”, la legislatura comptarà amb la fase del diàleg amb l’estat, que culminarà amb la confrontació per fer efectiu el mandat de l’1-O. Durant aquests dos anys “la prioritat serà sortir de la crisi”, però apunta que també caldrà preparar la confrontació. També avança que els partits independentistes catalans del Congreso anirien més units: “Els vots dels diputats serien vitals per condicionar el Gobierno de Sánchez…”.

Publicitat

Per últim, Canadell creu que si se solucionen els punts mencionats “els afiliats votaran clarament ser al govern”, i passa la pilota a ERC, que “té la clau per no repetir eleccions”.

 

Et pot interessar  La CUP es rendeix en la negociació amb el Govern pels pressupostos i anuncia una esmena a la totalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut