Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Joan Canadell critica que Aragonès hagi obviat l’1 d’octubre en el discurs d’investidura

|

- Publicitat -

El diputat de Junts i expresident de la Cambra, Joan Canadell, ha analitzat el discurs d’investidura de Pere Aragonès en un fil a Twitter. Se sent especialment decebut: “en l’eix nacional ha reconegut que amb la taula de diàleg no pot garantir que ens en sortim, però no ha dit que farem després. O sigui 3 anys perduts més 2. En l’eix programàtic, les propostes que ha plantejat suposen milers de milions. D’on sortiran? Justament no ha mencionat el “dèficit fiscal” que és la clau per avançar i que sabem que només amb un Estat podrem eliminar. Per tant, totes les propostes son voluntarioses però irreals”.

També li recrimina que “no ha parlat de l’1-O, que és el moment clau d’unitat de tot el país per avançar”. Afegeix que “justament, sembla que vol que oblidem l’1-O, enlloc de reprendre el mandat dels més de 2 milions que van votar llibertat. Així no avançarem, la unitat és clau per fer la independencia però abandonar l’1-O no convida a la unitat”.

Publicitat

Sí que valora en positiu la propota d’un govern de transformació però lamenta que “parlem de transformacions diferents. Demana transformació en un govern d’esquerres, i demana que 32 diputats que no ho són hi donem suport. La transformació que ens cal és la d’un país que generi riquesa per poder pagar més benestar. Un país més ric basat en la societat del coneixement que impulsi la R+D+i que no ha mencionat tampoc, tot i comprometre’s a incrementar la despesa en cultura al 2% però no en la recerca que és la clau de futur. Un país que millori la qualitat de l’ocupació i salaris minims de 1200€. Per això, i moltes coses més no podrem votar a favor diputats com jo. Caldrà seguir treballant”, conclou.

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

https://twitter.com/jcanadellb/status/1375419986567692292

https://twitter.com/jcanadellb/status/1375419989407236103

Publicitat

Opinió

Minut a Minut