Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Sortir del foc per caure a les brases: apareixen boles de mascaretes als mars d’Àsia

L’ONG Oceans Asia explica que ja hi ha milions de mascaretes i guants que arriben a les costes

Redacció
Redacció 29/04/2020

Entre les poques coses positives que s’han destacat aquestes últimes setmanes causades per la pandèmia del nou coronavirus ha estat els efectes positius per al medi ambient. Les ciutats s’han buidat de contaminació acústica i de CO₂ gràcies a la poca circulació de vehicles. Grans indústria han cessat la seva activitat i s’han generat menys escombraries. Tot plegat ha estat una alenada per al nostre planeta Terra.

Però, com sempre, no tot és bonic. L’ONG Asia Oceans ha denunciat que estan començant a aparèixer en massa grans quantitats de mascaretes a certes platges del continent asiàtic, especialment a diverses petites illes deshabitades de l’arxipèlag de Soko (entre Hong Kong i Lantau).

I és que, malauradament, no hi ha instruccions específiques sobre què fer amb les mascaretes o els guants una vegada s’han usat i, destralerament, hi ha qui opta per tirar-les pel vàter.

Si és una pràctica feta a Occident, qui en patirà les conseqüències són els mars de l’Antàrtida on sovint els corrents marítims hi transporten les deixalles cap allà, com explica aquest estudi.

Molt d’aquest material usat per a combatre la pandèmia no és reciclable ni biodegradable, fet que encara empitjora les conseqüències de no abocar-les on toca.

 

Relacionats