Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Sánchez pica l’ullet a Vox mostrant-se partidari d’aplicar un nou 155 a Catalunya

El presidente defensa que és un instrument "perfectament legítim, constitucional i homologable a altres democràcies"

|

- Publicitat -

El president del Gobierno i candidat del PSOE a les eleccions del 28 d’abril, Pedro Sánchez, puja al carro de la repressió amb l’avís d’aplicar de nou l’article 155 amb “serenitat” i “proporcionalitat” si la Generalitat recupera la via unilateral.

En una entrevista al diari El Periódico, Sánchez ha reconegut que faria ús de la repressió que demanen PP, Cs i Vox però amb el matís que no seria “permanent” ni “sense consens”, ja que suposaria la posada en dubte de l’estat autonòmic i que seria un “despropòsit”.

Publicitat

Sánchez ha avisat amb un, “aquest camí ja sap on porta”, al president Torra si persisteix en la seva idea d’explorar la via unilateral per fer efectiu el mandat democràtic de l’1 d’octubre: “L’Estat democràtic i de dret ha demostrat tenir en la seva Constitució elements suficients per a restaurar qualsevol fallida unilateral del marc estatutari i constitucional”.

En aquest sentit, Sánchez ha defensat que el 155 és un “instrument perfectament legítim, constitucional i homologable a altres democràcies semblants a la nostra. Si la Generalitat torna a la unilateralitat, el Govern d’Espanya actuarà amb serenitat, assossec i proporcionalitat”.

Et pot interessar  Puigdemont reapareix i retrata la "gran farsa" de Sánchez: "No va de regeneració democràtica; va de regenerar les expectatives electorals d'Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut