Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Nova patacada espanyola: Airbus ubicarà la seva nova fàbrica d’avions civils a Tolosa

L’opció descartada era Sevilla, on la producció d’avions militars pateix un profund sotrac des de fa anys per l’escassetat de comandes

Redacció 11/02/2020
Airbus model A320

Cop al prestigi d’Espanya i a la seva economia de la gran indústria aeronàutica. Hi havia moltes esperances que la nova fàbrica d’Airbus acabaria a Sevilla però finalment la multinacional que construeix un dels models d’avions més usats al món s’instal·larà a Tolosa, a França. Així doncs, Espanya perd l’oportunitat de tenir la nova fàbrica d’avions civils d’Airbus que, a més, construirà un dels models de la seva família A320, un supervendes amb molta demanda.

El sindicat d’UGT a Andalusia confiava que l’opció espanyola de Sevilla tindria més sort ja que la producció d’avions militars a Espanya pateix un profund sotrac des de fa anys per l’escassetat de comandes. Precisament per això, els sindicats fa anys que demanen portar a Espanya més càrrega de treball provinent del negoci d’aviació civil.

Segons explica ElConfidencial, els sindicats espanyols han mostrat el seu complet desacord amb la decisió d’Airbus d’instal·lar la FAL a Tolosa. “No compartim ni els arguments esgrimits ni les raons que motiven els mateixos”.

Fins i tot, el mitjà citat explica que els representants sindicals han recordat a la companyia que no ha complert amb els compromisos adquirits perquè Espanya captés noves càrregues de treball i inversions per suplir el final de la producció de l’A380. A diferència de França o Alemanya, que han incrementat els seus treballs al voltant de la família A320 a Tolosa i Hamburg.