Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Nova patacada espanyola: Airbus ubicarà la seva nova fàbrica d’avions civils a Tolosa

|

- Publicitat -

Cop al prestigi d’Espanya i a la seva economia de la gran indústria aeronàutica. Hi havia moltes esperances que la nova fàbrica d’Airbus acabaria a Sevilla però finalment la multinacional que construeix un dels models d’avions més usats al món s’instal·larà a Tolosa, a França. Així doncs, Espanya perd l’oportunitat de tenir la nova fàbrica d’avions civils d’Airbus que, a més, construirà un dels models de la seva família A320, un supervendes amb molta demanda.

El sindicat d’UGT a Andalusia confiava que l’opció espanyola de Sevilla tindria més sort ja que la producció d’avions militars a Espanya pateix un profund sotrac des de fa anys per l’escassetat de comandes. Precisament per això, els sindicats fa anys que demanen portar a Espanya més càrrega de treball provinent del negoci d’aviació civil.

Publicitat

Segons explica ElConfidencial, els sindicats espanyols han mostrat el seu complet desacord amb la decisió d’Airbus d’instal·lar la FAL a Tolosa. “No compartim ni els arguments esgrimits ni les raons que motiven els mateixos”.

Fins i tot, el mitjà citat explica que els representants sindicals han recordat a la companyia que no ha complert amb els compromisos adquirits perquè Espanya captés noves càrregues de treball i inversions per suplir el final de la producció de l’A380. A diferència de França o Alemanya, que han incrementat els seus treballs al voltant de la família A320 a Tolosa i Hamburg.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut