Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Nou escàndol al poder judicial espanyol: La Fiscalia demana absoldre dos dirigents de Vox a Barcelona

|

- Publicitat -

Aquest dimecres al Tribunal Constitucional concedia la impunitat als ultres que van irrompre a la celebració de la Diada de 2013 a la llibreria Blanquera, seu de la Generalitat a Madrid, i considera que el Tribunal Suprem s’ha de repetir el judici perquè s’han vulnerat els seus drets.

Una situació alarmant si es compara amb els flagrants i constants greuges que han patit els presos polítics independentistes.

Publicitat

Però el sistema judicial espanyol segueix sense careta, sense vergonya, defensant la ultradreta i el nacionalisme radical espanyol. La Fiscalia ha demanat absoldre dos actuals dirigents de Vox a Barcelona, Mònica Lora i Joan Garriga, i a altres 11 persones, entre elles a Josep Anglada, expresident de Plataforma per Catalunya (PxC), processades per un presumpte delicte d’incitació a l’odi per haver repartit propaganda contra els immigrants musulmans en diverses poblacions durant les eleccions municipals de 2011. Per contra, l’acusació particular, que exerceix el lletrat Hilal Tarkou en nom de l’associació Watani, demana per a cada un d’ells quatre anys de presó.

Sota el lema “Primer els de casa” deien que 7 de cada 9 feines eren per immigrants, que pertanyien a moviments com “màfies” i que “se’ls paga el pis, subsidis cotitzats, rebuts d’aigua i llum, beques escolars, xecs nadó i avals per a farmàcia o supermercat” i als locals no. Tota aquesta propaganda no és constitutiva de delicte, a criteri de la Fiscalia. Diferent criteri té l’acusació popular

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut