Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Ni el Constitucional s’atreveix amb Puigdemont

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional ha rebutjat admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per Ciudadanos contra la decisió dels jutjats de Madrid de defensar el dret del president legítim, Carles Puigdemont, a concórrer a les eleccions europees.

Segons el TC, si els òrgans judicials van resoldre en virtut d’una interpretació “flexible i favorable” de l’exercici dels drets fonamentals, no hi ha cap discriminació a les altres candidatures. En aquest sentit, assevera que no hi ha cap vulneració dels drets constitucionals.

Publicitat

AMPLIACIÓ.- El TC també rebutja tramitar el recurs del PP 

La sala primera del Tribunal Constitucional (TC) ha decidit per unanimitat no admetre a tràmit els tres recursos d’empara del PP contra l’aval de la justícia ordinària a la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees del 26 de maig. Com en el cas de Cs, els magistrats assenyalen que no existeix cap vulneració de drets fonamentals. Per tant, després de la resolució d’aquests recursos, tots tres ja tenen via lliure definitivament per concórrer a les eleccions al Parlament Europeu. El PP demanava empara a l’alt tribunal per considerar que la decisió dels tres jutjats d’instrucció de Madrid era “arbitrària” i havia estat “condicionada per l’extralimitació del Tribunal Suprem”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut