Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Manifestar-se amb la bandera espanyola té càstig

14 joves marroquins condemnats a presó per lluir una estanquera

|

- Publicitat -

Estimar Espanya és penalitzable al Marroc: 14 joves marroquins que van participar en una manifestació per a protestar contra el seu país i que van lluir una estanquera han estat condemnats a penes d’entre un i deu mesos de presó en ferm, segons ha informat el seu advocat, Yaber Baba.

Els joves, d’entre 18 i 23 anys, segons explica 20minutos, seguidors de l’equip local Moghreb, es van manifestar el passat 28 de setembre pels carrers de Tetuan abans i després del partit d’aquest equip, en protesta per la mort d’una veïna de la ciutat a causa dels trets efectuats per la Marina Real contra una pastera on la jove viatjava clandestinament cap a Espanya.

Publicitat

En la marxa, que va acabar amb alguns actes vandàlics, centenars de joves es van manifestar amb crits de l’estil “El poble vol renunciar a la seva nacionalitat” o “Viva España”, i una part d’ells va exhibir l’ensenya nacional espanyola. Finalment, el Tribunal de Primera Instància de Tetuan va condemnar dimecres passat a deu d’ells a un mes de presó i una multa de 500 dírhams (45 euros), i quatre a deu mesos i a la mateixa multa, pels delictes d'”ultratge a la bandera nacional i als símbols nacionals”, “manifestació no autoritzada” i “danys a béns públics i privats”. A més, cinc implicats en els fets, menors d’edat, estan sent jutjats pels mateixos càrrecs en un altre procés separat.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut