Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Lliçó de la policia suïssa a Espanya: Ordre d’allunyament a un unionista radical a una manifestació de l’ANC

L’Assemblea farà una concentració a Lausana i l’espanyol està obligat a romandre a un mínim de 5 quilòmetres de distància

Redacció
Redacció 01/11/2019

La gestió del control dels unionistes radicals per evitar enfrontaments amb els independentistes ha quedat en qüestió després dels fets que van ocórrer amb la ultradreta a la plaça Artós de Barcelona: els unionistes radicals van poder sortejar el cordó policial per anar a “caçar” independentistes després del fracàs de les forces d’ordre públic.

També es va poder veure a la manifestació ultra unionista de diumenge passat a Barcelona com la policia espanyola flirtejava amb els ultres, fins i tot, fent-se fotografies amb estanqueres amb el pollastre.

Ara, la policia suïssa ha donat una lliçó a Espanya i ha ordenat a un ciutadà espanyol que viu a Lausana a estar a un mínim de 5 quilòmetres de distància d’una manifestació de l’ANC de Suïssa, que pretén encendre un llaç groc amb llum.

Segons explica la sucursal de El Español al Principat, el pamflet ultra unionista radical Crónica Global, Diego del Río va publicar a les xarxes missatges contra els independentistes acompanyades de les manifestacions amb aldarulls a Barcelona. Per aquest motiu ha estat citat en dependències policials on se l’obliga a no apropar-se als independentistes. Tota una estratègia de com s’ha de mantenir l’ordre i els drets de protesta de tothom i així evitar enfrontaments.