Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La ministra de Treball proposa prorrogar la possibilitat d’adaptar la jornada laboral als pares amb fills en quarantena

|

- Publicitat -

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha situat la pròrroga de la possibilitat d’adaptar la jornada laboral com a solució per als pares amb fills en quarantena. Es tracta d’una mesura que ja es va posar en marxa a l’inici de l’estat d’alarma que habilita els treballadors a fer reduccions de jornada -que pot arribar a ser total, del 100%- o fer canvis en l’horari per cuidar persones afectades pel coronavirus. Està en vigor fins al 22 de setembre i “continuarà”, ha explicat Díaz aquest dijous al matí en una entrevista a ‘RNE’. És una de les qüestions que el govern espanyol abordarà a partir de la setmana que ve amb els agents socials.

La ministra de Treball ha garantit que “es desplegaran les mesures necessàries” perquè els pares puguin cuidar dels fills però ha evitat concretar si, més enllà d’aquesta possibilitat d’adaptar la jornada, s’habilitarà un permís retribuït o una baixa, tal com va apuntar dimecres la ministra d’Educació, Isabel Celaá.

Publicitat

“Si és necessari prendre més mesures, es prendran les mesures que siguin necessàries”, ha afirmat, però ha insistit en el pla ja en marxa, que “es prorrogarà”. “Tranquil·litat”, ha demanat la ministra de Treball. El pla per adaptar la jornada habilita a fer-ho “sense que pugui tenir cap conseqüència” per al treballador però, en cas de reducció, també implica una reducció del salari.

D’altra banda, Díaz ha recordat que la quarantena per possible contagi per la covid-19 es considera incapacitat temporal. “Estem desplegant moltes eines alhora”, ha dit. Sobre les crítiques contra Celaá difoses dimarts per Unides Podem, Díaz ha afirmat que té una bona relació amb la ministra d’Educació i ha lloat la feina que fa.

Et pot interessar  Díaz no comparteix amb Sánchez la decisió de renunciar a presentar els pressupostos de l'Estat

700.000 persones en ERTO

Díaz ha xifrat en 700.000 les persones que encara estan acollides a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a l’Estat espanyol. La ministra de Treball ha rebutjat posar un horitzó temporal a la pròrroga dels ERTO, que se seguirà negociant a partir de la divendres de la setmana que ve.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut