Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La inquietant recomanació del Gobierno a les CCAA per iniciar el desconfinament

|

- Publicitat -

El Ministeri de Sanitat espanyol ha demanat a les comunitats autònomes que disposin del doble de llits d’Unitat de Cures Intensives (UCI) i identifiquin espais que permetin un increment de fins al triple de la capacitat anterior a l’expansió del coronavirus a Espanya.

Així ho ha reflectit Sanitat en l’informe de “Recomanacions sanitàries per a l’estratègia de transició”, que ha lliurat aquest diumenge el ministre Salvador Illa i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, al president del Gobierno, Pedro Sánchez.

Publicitat

“El reforçament iniciat en les últimes setmanes a totes les comunitats autònomes ha de consolidar-se i s’ha de garantir la possibilitat de desplegar capacitats addicionals que estiguin operatives en un breu espai de temps”, assenyala el document.

L’informe que han lliurat al president de l’Executiu, inclou unes “recomanacions genèriques” per iniciar tot el procés de transició.

En roda de premsa, Simón ha subratllat que han aconseguit preparar aquest informe perquè “comencin a plantejar-se les condicions necessàries per poder iniciar la fase de transició”.

El document destaca la importància de l’Atenció Primària i de mantenir les mesures de protecció col·lectiva per poder començar l’etapa de transició. Per evitar contagis en centres de salut, l’expert del Ministeri de Sanitat ha defensat que una opció és establir “circuits específics” per a separar els centres per zones.

A més, ha ressaltat la importància que el personal sanitari tingui “accés suficient” a equips de protecció individual (EPI). “S’ha anat solucionant aquest problema, però cal garantir que en els hospitals hi hagi estoc suficient per si hi ha brot”, ha precisat.

Et pot interessar  El Periódico aposta per la victòria del PSC (35/38) en la seva cuinada enquesta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut