Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La Guardia Civil va comprar 50.000 mascaretes un mes abans de l’aparició del coronavirus

|

- Publicitat -

El nou coronavirus, el Covid-19, sembla que ha arribat per a quedar-se. L’epidèmia a escala mundial ha generat un trasbals tant als governs com als ciutadans, a l’economia i al món de la cultura i l’esport. D’altra banda, també, el coronavirus ha donat ales al planeta: la parada obligatòria de la producció de moltes fàbriques a la Xina, així com un fre a l’activitat industrial, ha suposat una disminució considerable de les emissions contaminants.

Malgrat que el viròleg i expert en malalties infeccioses, Xavier Abad, ja ho va desmentir categòricament a La República, segueixen apareixent teories, algunes surrealistes, que el Covid-19 va ser creat per l’home. Abad deia que no hi havia cap constància que això fos així i que, si s’hagués volgut fer mal de veritat, es podria haver creat alguna cosa molt més mortífera.

Publicitat

Sigui com sigui, les teories de la conspiració segur que s’aferraran a aquesta estranya notícia: la Guardia Civil va comprar un mes abans de l’aparició del coronavirus, detectat per primera vegada a la Xina, 50.000 mascaretes d’alt filtratge i 50.000 guants de nitril. A més, ho va fer a un preu molt per sota del que ara es paga per aquest producte que ja quasi no es troba a cap farmàcia. 0.99 euros per mascareta (+IVA).

El més curiós de tot, a més, és que si la Guardia Civil disposa de tantes mascaretes, hi hagi sectors de la benemèrita que es queixen per falta de material per a evitar contagis. Tal com vam explicar des de La República, els mateixos agents es van queixar que arribaven 20 màscares per a una plantilla de més de 300 efectius i titllaven la situació com “una manca de previsió”. Un fet que quedaria provat que no és pas així.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

De fet, tal com explica El Independiente, la Associación Unificada de Guardaes Civiles (AUGC), majoritària al Cos espanyol, ha exigit mascaretes, guants de nitril i ulleres de protecció i lamenten que fins ara no hi hagi hagut “una resposta clara” a les sol·licituds d’informació que ha formulat i que les comandàncies s’hagin limitat a recórrer a “vaguetats sense concretar mesures necessàries”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut