Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Queixes d’agents de la policia espanyola per la falta de mascaretes

#MarcaEspaña Es queixen que arrien 20 unitats a grups d’actuació de 300 agents

Redacció 27/02/2020

Caos i mala previsió a l’hora de repartir els utensilis necessaris als agents de policia nacional espanyola per a protegir-se del coronavirus.

Els mateixos agents s’han queixat que arriben 20 màscares per a una plantilla de més de 300 efectius i titllen la situació com una manca de previsió. Policies destinats a dependències de Madrid s’han queixat a la Direcció General per una situació d’improvisació.

Segons explica elindependiente, les comissaries locals de Madrid han començat a rebre paquets de 20 unitats de mascaretes per utilitzar-les en cas que sigui necessari si hi ha un brot. Des de la direcció es justifiquen que les mascaretes de protecció “només són per als llocs fronterers” i exclusivament “per als vols de la Xina i Itàlia”.

Els agents es queixen especialment per l’escàs nombre de màscares que s’està proporcionant a les plantilles, tot i que l’amenaça de contagis es coneix des de fa més d’un mes i que previsiblement aniran apareixent nous casos a l’Estat de persones que hagin estat recentment en algunes de les regions italianes on hi ha rastre de la presència d’aquesta pneumònia: Llombardia, Vèneto, Emilia Romagna i Piemont.