Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Fiscalia de Sánchez demana el processament dels mossos que acompanyaven Puigdemont a Alemanya

|

- Publicitat -

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha enviat un escrit al Jutjat Central d’Instrucció número 6 on sol·licita el processament dels dos agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven el president a l’exili Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya al març de 2018.

Segons han informat a Europa Press fonts jurídiques, el Ministeri Públic que depèn del Gobierno socialista abanderat del diàleg, demana al magistrat Manuel García Castelló que tanqui la instrucció d’aquest procediment posant el focus en els dos mossos, Carlos de Pedro López i Xavier Goicoechea, per un possible delicte d’encobriment, ja que es tracta de dos funcionaris públics que haurien col·laborat en el trasllat de l’pròfug des de Finlàndia.

Publicitat

Es dóna la circumstància que un dels agents és germà menor de David Goicoechea, caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència que, segons ha publicat ‘El Confidencial’, ha exercit com escorta de l’eurodiputat a Bèlgica i ara ha estat nomenat per aquest com a assessor al Parlament Europeu.

També demana desimputar a l’historiador Josep Lluís Alay i l’empresari i senador Josep Maria Matamala perquè considera que ja estaven abans de l’euroordre amb Puigdemont.

Et pot interessar  El Suprem formalitza la persecució ideològica i obre una causa per terrorisme contra Puigdemont i Wagensberg pel Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut