Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Escàndol: L’Estat fa els ulls grossos a les denúncies de policies no identificats

|

- Publicitat -

L’Estat espanyol no passa pel seu millor moment pel que fa a la seva imatge democràtica en l’àmbit internacional. La Marca España fa figa i des del Gobierno han iniciat autèntiques campanyes amb fons públics per intentar revertir una situació que, segurament, fins que no deixi votar Catalunya la seva autodeterminació i alliberi els presos polítics, no millorarà.

Sigui com sigui, les notícies que es van succeint engrandeixen el forat negre a la imatge mundial de l’Estat espanyol. I és que un Estat democràtic ha de tenir les forces de seguretat identificades perquè que no puguin actuar amb impunitat saltant-se les lleis. Gaudir del monopoli de la violència exigeix vigilar al vigilant i fer-ho de manera pulcra.

Publicitat

Resulta que, tal com ha explicat Publico.es, que entre el 2018 i 2019 fins a 18 queixes presentades per part d’associacions o ciutadans han caigut en l’oblit. A la base de dades del Defensor el Poble espanyol tenen un ampli registre d’aquests casos.

I és que segons aquesta entitat, encara no s’ha regulat com s’ha de dur a terme la identificació d’aquelles Unitats Policials, com són les Unitats de Prevenció i Reacció, els Grups d’Atenció al Ciutadà i els grups Operatius de Resposta, que intervenen en desplegaments preventius davant de situacions de violència al carrer. Una identificació que és d’obligat compliment.

De la mateixa manera, el Defensor del Poble ha emès altres tantes “recomanacions” a la Direcció General de la Policia Nacional perquè els seus agents estiguin degudament identificats, amb una xifra visible. De moment, però, res de res. Un escàndol tenint en compte que les primeres reclamacions ja es van fer el 2015.

Tots aquells policies que amaguen la seva identificació no han rebut, avui en dia, cap notificació ni molt menys una sanció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut