Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El president socialista d’Aragó avisa que no acceptarà cap acord bilateral de l’Estat amb Catalunya

|

- Publicitat -

El president de el Govern d’Aragó, Javier Lambán, no acceptarà “en cap cas” que l’Executiu central signi un acord “bilateral” relatiu al finançament autonòmic “amb cap comunitat” en una clara raferència al diàleg que iniciarà la Generalitat de Catalunya amb la Moncloa.

Així ho ha indicat als mitjans de comunicació aquest dimecres, moments abans de presidir una reunió de el grup parlamentari socialista de les Corts d’Aragó, on ha asseverat que la reforma de sistema de finançament autonòmic ha de ser “multilateral” i acordada en el si de l’ Consell de Política Fiscal i Financera, en què participen totes les comunitats autònomes.

Publicitat

També ha comentat que sol·licitarà que es reuneixi la Comissió estatutària d’Afers Econòmics i Financers per determinar les inversions de l’Estat a la regió amb motiu de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) del 2020.

A més, Javier Lambán ha convidat a la nova ministra d’Administració Territorial, Carolina Darias, a visitar Saragossa per entaular una relació entre els dos governs en una matèria “tan sensible i delicada” com la que és competència de la ministra.

El president aragonès ha confiat en reunir-se “de manera immediata” amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, i que aquesta present “aviat” el pla de transició justa per a les comarques mineres de Terol, destacant que la vicepresidenta coneix bé la realitat aragonesa .

Et pot interessar  Illa es renta les mans en el 'cas Koldo': admet que va reunir-se una vegada amb Koldo García però afirma que el Ministeri no li va comprar res
Publicitat

Opinió

Minut a Minut