Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Nadal desperta l’Espanya més ultra i catalanofòbica

Una enquesta de la caverna assegura que el 56.2% dels espanyols vol que el missatge del Rei sigui com el del 3-O del 2017

Gerard Sesé
Gerard Sesé 24/12/2019
Felipe VI, durant el discurs posterior a l'1-O

Una àmplia majoria dels espanyols, el 56,2%, voldria que el discurs de Nadal que s’emetrà aquesta nit per televisió del Rei Felipe VI sigui una esbroncada a Catalunya.

Així ho assegura una enquesta feta per la caverna mediàtica espanyola. El diari La Razón ha encarregat un estudi on es pregunta si “el Rei hauria de pronunciar aquesta nit de Nadal un discurs de la contundència i la calada de què va pronunciar el 3 d’octubre de 2017 tan criticada pels enemics de la unitat d’Espanya”.

Els resultats són clars, una àmplia majoria diu que sí, concretament el 56,2% creu que el discurs de la nit de Nadal del Borbó hauria d’aprofitar-se en aquest sentit davant d’un 30,1% que prefereix “línia més tova” i un 13,% que no sap ni contesta.

La mateixa enquesta demana una valoració als espanyols sobre el regnat de Felipe VI i el resultat és aclaparador: un notable amb un 7,1 de nota sobre 10.