Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Congreso posa traves perquè els diputats suspesos cobrin la part del sou que els pertoca

|

- Publicitat -

Els quatre diputats suspesos per la Mesa del Congreso presidida per la socialista Meritxell Batet, tenen dret a cobrar una part del sou del mes com a diputats però, de moment, no ho podran fer perquè la legislació impedeix cobrar dos sous públics al mateix temps.

La cambra baixa espanyola haurà de comprovar que ja no percebien cap retribució del Parlament quan és públic i notori que van deixar de cobrar el juliol de 2018 en virtut de l’ordre de processament de l’instructor de la causa del ‘Procés’, el jutge Pablo Llanera.

Publicitat

Tots els parlamentaris que van aconseguir escó generen dret a percebre sou des del dia dels comicis, tot i que no serà fins a la setmana que ve quan cobrin la seva primera nòmina, si finalment s’aprova.

La part que els pertoca no només inclou els dies que hagin transcorregut des que van prometre o jurar els seus càrrecs en la sessió constitutiva, sinó des del 28 d’abril, dia que van ser escollits i esdevenir càrrecs electes.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut