Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Diana Riba trasllada a Von der Leyen “la necessitat de respectar els drets polítics” de Junqueras, Puigemont i Comín

|

- Publicitat -

L’eurodiputada d’Esquerra Diana Riaba ha traslladat aquest dimecres a Ursula von der Leyen “la necessitat de respectar els drets polítics” de Junqueras, Puigdemont i Comín. Així ho ha explicat la mateixa europarlamentària en una piulada a Twitter, on també assegura que li ha demanat tenir una Europa “que aposti per solucionar democràticament el conflicte entre Catalunya i Espanya”. Riba li ha expressat el missatge en persona aprofitant un moment just després de l’audiència que el grup dels Verds/ALE ha celebrat amb la candidata proposada pels estats per presidir la Comissió Europea. Segons comenten fonts d’ERC a l’ACN, Von der Leyen ha mostrat “una actitud d’escolta activa i fins i tot d’interès”. “Coneixia molt bé la situació catalana”, afegeixen les mateixes.

D’acord amb fonts republicanes, Riba li ha dit que el cas de Catalunya és “un conflicte europeu” i li ha demanat que Europa “empenyi en la direcció d’aconseguir una solució política que passi pel diàleg i la negociació i no per la repressió”.

Publicitat

Tot i que els ecologistes ja han anunciat que votaran en contra la seva candidatura, Von der Leyen pot esdevenir igualment successora de Juncker si obté una majoria a l’Eurocambra la setmana vinent.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut