Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Crítiques al Govern per la manca de compromís amb els independentistes encausats

|

- Publicitat -

La reculada del Govern pel que fa a la seva promesa de retirar-se en bloc de totes les causes contra manifestants independentistes ha aixecat polseguera. Diverses personalitats del moviment ja han criticat l’executiu per incomplir l’acord d’investidura i fer el joc a la repressió.

L’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, ha acusat els dirigents d’haver triat l’agost per evitar donar la cara: “Molt lleig”. “L’únic impediment per retirar tots els advocats de la Generalitat de les acusacions judicials es diu ‘sindicats dels mossos’”, ha reblat, tot criticant la inacció per més que canviïn els consellers.

Publicitat

La diputada de la CUP, Dolors Sabater ha expressat la seva desconfiança cap a un govern que “no compleix ni tan sols els acords mínims”. Així mateix, ha recordat que aquest acord correspon al vot d’investidura del president Pere Aragonès. “Un acord mínim imprescindible com a gest de coherència antirepressiva del Govern”, ha afegit.

Igualment, l’ANC ha lamentat la “manca de compromís real” amb els independentistes encausats. “És humiliant per a tots els que van sortir als carrers en les protestes postsentència”, ha etzibat, avisant que aquesta Diada tornen als carrers “sense por”.

L’humorista Òscar Andreu ha ironitzat sobre la notícia. “Molt bona estratègia perquè no els confonguin amb un Govern independentista”, ha comentat en una piulada.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut