Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern es retirarà de les causes obertes contra manifestants si no s’acredita l’autor de les lesions

|

- Publicitat -

La Generalitat es retirarà en bloc de totes les causes contra manifestants en cas que no es pugui acreditar l’autor de les lesions, o si no hi ha prou garanties per identificar-ne els presumptes agressors. Així ho ha avançat el diari ARA aquest dijous i ho han confirmat a l’ACN fonts del Govern. Així, el Gabinet Jurídic central -que ara depèn de Presidència- ja s’apartarà de la causa contra les 7 persones que, el 30 de gener de 2018, van protestar al Parc de la Ciutadella en contra de la no investidura de l’aleshores candidat de JxCat, Carles Puigdemont.

La mesura, de fet, ja consta a l’acord entre ERC i la CUP que va permetre a Pere Aragonès ser investit president de la Generalitat. Les 7 persones dels aldarulls de la Ciutadella del 2018 estan cridades a judici el 26 de novembre. De moment el Govern demanava dos anys de presó per aquestes 7 persones, pels delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat. Però l’executiu se’n retirarà per no haver-se pogut identificar amb prou precisió els autors de les lesions. En canvi, la Fiscalia manté la petició de tres anys de presó.

Publicitat

CUP: “De mínims”

El secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà (CUP), ha qualificat la mesura “de mínims”. Ho ha fet amb una piulada a la xarxa, després de fer-se pública la notícia als mitjans de comunicació.

Et pot interessar  La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat reclama a la Generalitat millor coordinació en la gestió de l’aigua
Publicitat

Opinió

Minut a Minut