Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Catalunya s’erigeix com a pont entre la UE i Llatinoamèrica

|

- Publicitat -

La Fundació Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina de Parlament Europeu a Barcelona han signat un acord de col·laboració per visibilitzar l’agenda llatinoamericana de la institució europea entre la ciutadania, entitats i representacions diplomàtiques d’Amèrica Llatina i el Carib a Catalunya.

L’han signat el cap de l’Oficina de Parlament Europeu a Barcelona, ​​Sergi Barrera, i la directora de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin, ha informat la fundació en un comunicat.

Publicitat

L’acord també permetrà reforçar la tasca de divulgació americanista i de relació amb personalitats de Llatinoamèrica i el Carib, que en el si de la Unió Europea es desenvolupa a través de les cimeres de caps d’Estat i Governs, l’Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (Eurolat), la Comissió d’Afers Estrangers del Parlament Europeu i els Serveis d’Estudi de Parlament Europeu.

A més, Casa Amèrica Catalunya ha destacat que cinc de les 31 persones a les quals l’Eurocambra ha atorgat el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència de l’Eurocambra són llatinoamericans.

Són les mares de la Plaça de Maig d’Argentina, l’activista cubà Oswaldo José Payá, les Damas de Blanco de Cuba, el dissident i periodista cubà Guillermo Fariñas i l’oposició democràtica de Veneçuela.

Et pot interessar  Llibres i roses omplen de nou la Rambla de Barcelona per Sant Jordi: "És una tradició i s'hauria de fer sempre"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut