Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Catalunya s’erigeix com a pont entre la UE i Llatinoamèrica

Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina de Parlament Europeu a Barcelona signen un acord de col·laboració

Avatar
Agències 11/10/2020
El cap de l'Oficina de Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, i la directora de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin,SOCIEDAD FUDACIÓ CASA AMÈRICA CATALUNYA

La Fundació Casa Amèrica Catalunya i l’Oficina de Parlament Europeu a Barcelona han signat un acord de col·laboració per visibilitzar l’agenda llatinoamericana de la institució europea entre la ciutadania, entitats i representacions diplomàtiques d’Amèrica Llatina i el Carib a Catalunya.

L’han signat el cap de l’Oficina de Parlament Europeu a Barcelona, ​​Sergi Barrera, i la directora de la Fundació Casa Amèrica Catalunya, Marta Nin, ha informat la fundació en un comunicat.

L’acord també permetrà reforçar la tasca de divulgació americanista i de relació amb personalitats de Llatinoamèrica i el Carib, que en el si de la Unió Europea es desenvolupa a través de les cimeres de caps d’Estat i Governs, l’Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (Eurolat), la Comissió d’Afers Estrangers del Parlament Europeu i els Serveis d’Estudi de Parlament Europeu.

A més, Casa Amèrica Catalunya ha destacat que cinc de les 31 persones a les quals l’Eurocambra ha atorgat el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència de l’Eurocambra són llatinoamericans.

Són les mares de la Plaça de Maig d’Argentina, l’activista cubà Oswaldo José Payá, les Damas de Blanco de Cuba, el dissident i periodista cubà Guillermo Fariñas i l’oposició democràtica de Veneçuela.