Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Àudio] La ministra d’exteriors reconeix que van comprar els tests defectuosos perquè “era una ganga”

|

- Publicitat -

La pandèmia del nou coronavirus i la crisi d’estat que ha provocat a Espanya, en una democràcia plena, hauria de passar factura al Gobierno. L’escàndol dels quasi 670.000 mil tests defectuosos comprats a la Xina segueix portant cua.

Si en un inici l’executiu de Pedro Sánchez va intentar camuflar el desastre dient que eren 9.000 tests, aquesta tarda ja ha reconegut que en son 659.000, ara la ministra d’Afers Exteriors espanyola, Arancha González Laya, en declaracions a Ràdio Euskadi ha admès de manera pràcticament explícita la incompetència del Gobierno.

Publicitat

Sobre la compra de material de protecció i per a combatre la pandèmia, com ho són els tests de detecció de Covid-19, ha assegurat que “el mercat xinès no el coneixem prou bé” i, després, ha reconegut que van comprar tota aquella partida de tests perquè “era una ganga, que al final va resultar no ser-ho”.

Per si no fos poc, la presidenta de la Cambra de Cooperació Hispano-Xina ha denunciat aquesta tarda al programa Todo es mentira, de Cuatro, que l’Estat espanyol “no vol pagar en efectiu, vol fer-ho amb carta de crèdit” i això complica la venda. A més reconeix que “Espanya va comprar tard i malament”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut