Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

Segueix l’escàndol dels tests defectuosos: El prospecte advertia que no servien pel coronavirus

La “autoridad incompetente”: Illa admet que caldrà substituir una partida 659.000 tests ràpids defectuosos comprats a la Xina

Redacció
Redacció 27/03/2020

La mala gestió del Gobierno de Pedro Sánchez amb la pandèmia i que afecta directament la salut dels ciutadans de l’Estat pateix un nou episodi esperpèntic, i ja en són masses.

Aquest matí us explicàvem que l’executiu de coalició socialista i dels comuns va comprar desenes de milers de tests defectuosos per a detectar la Covid-19.

El ministeri de Salut espanyol capitanejat pel membre del PSC Salvador Illa va mentir dient que es tractaven de 9.000 i aquesta tarda ja ha reconegut que caldrà substituir una partida 659.000 tests ràpids defectuosos comprats a la Xina.

El prospecte avisava que no servia per detectar coronavirus

Per acabar-ho d’adobar, el prospecte dels tests defectuosos comprats a la Xina ja advertia que no eren eficaços per detectar el coronavirus. I ho deixava prou clar: “A causa de la limitació del mètode de detecció, el resultat negatiu de la prova d’aquest reactiu no pot excloure la possibilitat d’infecció”. També hi diu “El resultat d’aquest producte no pot ser considerat com un diagnòstic confirmat”. I per si no quedava clar conclou: “En la fase precoç de la infecció, el test pot resultar negatiu perquè l’antigen 2019-nCov encara no ha aparegut en la mostra”.

No només, per tant, no servien malgrat haver-se adquirit en quantitats ingents sinó que ja s’advertia que no eren útils. Van destapar la llebre quatre hospitals madrilenys quan van comprovar que donaven gairebé sempre negatiu, amb una sensibilitat per sota del 30 per cent.

Relacionats