Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Absolt l’antifeixista acusat d’agredir un simpatitzant de VOX

|

- Publicitat -

Un jove acusat d’agredir un simpatitzant de Vox a Balaguer quedarà absolt després que el denunciant no s’hagi presentat al judici que s’havia de fer aquest dijous i que la Fiscalía hagi retirat els càrrecs. Així ho ha informat la defensa de l’encausat, Mercè Jordana, que ha explicat a l’ACN que tampoc s’havia presentat cap informe de lesions.

El jove estava acusat per un delicte de lesions lleus i durant la vista s’havia d’establir l’import de la multa. El denunciant assegurava haver estat colpejat durant una marxa que Vox va fer pel centre de Balaguer el 30 de gener passat. La defensa ha sol·licitat al judici que l’acusació assumeixi les costes judicials.

Publicitat

Alerta Solidària, que ha fet públic per xarxes el cas, celebra aquest final tot i que destaca que “no es pot oblidar que durant 10 mesos un veí ha estat patint l’amenaça del procés judicial”. A més, denuncien la “constant lògica repressiva sense fre” que transcendeix el cas puntual i que s’escampa arreu dels Països Catalans, “com una operació d’Estat per frenar els moviments populars, com l’antifeixisme o l’independentisme, que s’oposen a la seva impunitat, privilegis i discursos d’odi”.

Els fets denunciats haurien passat el 30 de gener d’aquest 2021. Alerta Solidària afegeix en un comunicat que abans fins i tot d’aquesta caminada “provocativa”, alguns dels participants, com el mateix denunciant, havien fet ostentació de simbologia d’apologia a la discriminació de l’immigrant, la dona, la llengua i la cultura catalana.

Des d’Alerta Solidària denuncien també el paper dels Mossos d’Esquadra per unes actuacions que consideren que es duen a terme “sempre contra antifeixistes i mai contra els provocadors ultres, durant, abans i després dels actes electorals d’apologia de l’odi”.

Et pot interessar  Denuncien l'actuació "repressiva" de la Generalitat que vol ratificar la pena dels condemnats per protestes a Tarragona

La Fiscalía l’acusava inicialment d’un delicte especial d’alteració d’ordre públic en context electoral i posteriorment per lesions lleus. Tot i això, i tenint en compte la incompareixença del denunciant, el ministeri públic ha retirat l’acusació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut